İNTERNET SİTESİ NASIL KURULUR

    İNTERNET SİTESİ NASIL KURULUR!
Günümüzde internet sitesi kurmak çok popülerleşmiş bir durumda, peki internet sitesi nasıl kurulur,bir internet sitesi sahibi olabilmek için neler yapılmalıdır:

1-)Alan adı (DOMAİN) satın almak:
Alan adları internet sitenize girmek için gerekli olan adrestir.
Alan adınızı ve barındırma hizmetini satın aldıktan sonra iki aracı birbirine bağlayarak internet sitenizi aktif duruma getirmeniz gerekmektedir. Bunu barındırma hizmeti panelinizden yapabilirsiniz. Barındırma hizmeti panelinizden satın aldığınız alan adını tanımlamanız ve daha sonra barındırma hizmeti tarafından size verilensunucunun adreslerini alan adınıza tanımlamanız gerekmektedir. Bu tanımlama ile birlikte alan adı yönlendirmesi yapılmış olacak ve iki öğe birbiriyle bağlanarak alan adınız o sunucu üzerinden çalışacaktır.

Örnegin:Habertürk'ün alan adı
"haberturk.com" yazarak bu internet sitesine erişir.Sizde kendi sitenizi kurmak için öncelikli olarak sitenizin adını belirlemeli,daha sonra bu alan adını satın alarak ilk adımı tamamlamış olacaksınız.
2)Barınma Alanı (HOSTİNG) Satın Almak:
İnternet sitenizin aktif olarak açılması için HOSTİNG almalıyız.
Hosting hizmeti ile internet sitenizde Paylaşımlar yaparak bunların,internet kullanıcılarının bu öğelere erişmesini sağlayacaksınız.Tüm paylaşımlarımız barındırma (Hosting) hizmetinde saklı tutulur ve depolanır.

Alan adınızı ve barındırma hizmetini satın aldıktan sonra iki aracı birbirine bağlayarak internet sitenizi aktif duruma getirmeniz gerekmektedir. Bunu barındırma hizmeti panelinizden yapabilirsiniz. Barındırma hizmeti panelinizden satın aldığınız alan adını tanımlamanız ve daha sonra barındırma hizmeti tarafından size verilen sunucunun adreslerini alan adınıza tanımlamanız gerekmektedir. Bu tanımlama ile birlikte alan adı yönlendirmesi yapılmış olacak ve iki öğe birbiriyle bağlanarak alan adınız o sunucu üzerinden çalışacaktır.
                 ★★
HABER: Haberturk.com/ arslanmedyatech.blogspot.com

Post a Comment

Daha yeni Daha eski