TELEFON MARKALARI VE AİT OLDUKLARI ÜLKELER


Teknoloji yaşadığımız çağda hayatımızı kolaylaştıran büyük bir unsur, şüphesiz hepimizin de kullandığı cep telefonları
 bu unsurların başında gelmekte, teknoloji ilerledikçe yeni markalar yeni modeller yeni özelliklerle  tüketicinin karşısına çıkmakta.
Bizde bugün sizler için bu markalardan bazılarının hangi ülkelere ait olduğunu sıraladık:
Karşınızda 8 farklı ülke ve 8 farklı markadan oluşan telefon listemiz. 

1.VESTEL
Vestel, 1984 yılında başlayan faaliyetlerini 1994 yılından beri Zorlu Holding bünyesinde sürdüren bir şirkettir.
Türkiyenin yerli telefonunuda üreten Vestel, ilk modeli olan venüs serisini 2014 te berlinde tanıtmıştır.



2.HUAWEİ
Huawei Technologies Co. Ltd., kısa adıyla Huawei, merkezi Çin'in Shenzen şehrinde bulunan, Çin menşeli ve çok uluslu bir şirkettir. Huawei, 2012 yılı itibarıyla, Ericsson'u geçerek dünyanın en büyük ağ ve telekomünikasyon cihazı üreticisi konumuna gelmiştir.
3.SAMSUNG
Samsung Lee Byung-Chul tarafından, 1938 yılında kurulmuş olan Güney Kore merkezli bir şirkettir. Yönetim Kurulu Başkanı Lee Kun-Hee'dir. Samsung çeşitli şirketlerden oluşan bir grup olup, bunlardan en önemlisi, Samsung Electronics'tir.


4.SONY
Sony, Japonya kökenli çokuluslu şirketler topluluğu. Topluluğun ana şirketi, Tokyo'nun Minato semtinde yerleşik olan Sony Corporation'dır. 

5.ASUS
ASUSTeK Computer Inc., 1989 yılında kurulmuş Tayvan merkezli bir bilgisayar ve donanım üreticisi. Dizüstü bilgisayar, anakart, cep telefonu, LCD Panel, ekran kartı gibi geniş bir üretim ağına sahip olan şirket özellikle son dönemde ürettiği dizüstü bilgisayarlarla adından söz ettirir hale gelmiştir. 

6.SWISSTONE
Swisstone, 1991 yılında Helmut Schweiger tarafından kurulan Ivs Gmbh Industrievertretung Schweiger bünyesindeki cep telefonu, iki yönlü radyo (PMR), bebek ekranı ve düşük radyasyonlu telefon markasıdır.
Ivs Gmbh Industrievertretung Schweiger Almanya merkezlidir.
7. BLACKBERRY 
BlackBerry, BlackBerry Limited tarafından üretilen bir akıllı telefon serisidir.
 İlk olarak 1999 yılında piyasaya sürülmüştür. 
Kanada menşeilidir. 


8.Qmobile
QMobile Pakistan'da akıllı telefon üreten ve pazarlayan bir tüketici elektroniği şirketidir. Merkezi Sind Eyaleti'nin Karaçi şehrindedir. Aylık olarak satılan yaklaşık bir milyon cep telefon ile Pakistan'daki en büyük akıllı telefon markasıdır. QMobile, 2009 yılında piyasaya sürüldü. 



HABER:Arslanmedyatech.blogspot.com
Facebook sayfamız:




Post a Comment

Daha yeni Daha eski