DÜNYANIN EN ŞEYTANİ 5 VİRÜS YAZILIMI


DÜNYANIN EN ŞEYTANİ 5 VİRÜS YAZILIMI
İnternet virüsleri, internet kullanımının yaygınlaşması ve standart hale gelmesiyle birlikte ortaya çıkmıştır. Bugün dünyanın her yerinde internete bağlı milyarlarca cihaz olduğu için internet virüsleri de her geçen gün daha da tehlikeli hale gelmektedir. İşte, en şeytani 5 internet virüsü:
1. WannaCry: 2017 yılında dünya çapında birçok bilgisayarı etkileyen ve büyük bir felaket yaratan WannaCry, Windows işletim sistemi açıklarından yararlanarak yayılmaktaydı. Bu virüs, birçok kuruluş ve bireyin verilerine erişimi engelledi ve milyarlarca dolarlık bir zarara neden oldu.
2. Stuxnet: Stuxnet, Iran nükleer programını hedef alan bir siber saldırıydı. Bu saldırı, sistemde kontrol edilen bir nükleer tesisin merkezi kontrol sistemine saldırdı ve tesisin etrafında büyük bir hasar yarattı.
3. Storm Worm: Storm Worm, 2007'de ortaya çıkan bir botnet virüsüdür. Bu virüs, milyonlarca bilgisayarın kontrolünü ele geçirdi ve zararlı yazılım ve spam e-postaları kullanarak daha fazla bulaşmaya çalıştı.
4. CodeRed: CodeRed, 2001 yılında ortaya çıkan bir internet kurtçuğuydu. Bu virüs, web sunucularını hedef alarak, sisteme girdikten sonra web sunucusunu dağıtabilir ve yeni bir saldırı için bir üs olarak kullanabilir. 2001 yılında, CodeRed bilgisayar kullanıcılarına 2,6 milyar dolarlık bir maddi zarar verdi.
5. SQL Slammer: SQL Slammer, 2003 yılında ortaya çıkan bir solucandı ve bunu en hızlı yayılan internet solucanı olarak bilinmektedir. Bu virüs, internet hizmetlerini aşırı yüklenerek çökertti ve milyonlarca sitede kesintilere neden oldu.

Post a Comment

Daha yeni Daha eski