DÜNYANIN EN TEHLİKELİ 5 HACKER ÇETESİ


DÜNYANIN EN TEHLİKELİ 5 HACKER ÇETESİ

Günümüzün teknolojik çağında, bilgisayar sistemleri dünya çapında sonsuz bir ağ şeklinde bağlanmış durumda. Hayatımızın her alanında faydalanmak için İnterneti kullanırken maalesef kötü niyetli hacker adı verilen bu internet çetelerinin tuzağına düşme ihtimalimizde oldukça yüksek.
Hukuki açıdan yaptırımları olsada bu alanda profesyonelleşmiş oldukları için Hacker çete üyeleri kimliklerini gizleyerek izlerini kaybettirmeyi başarabiliyorlar...
Çoğu zaman, bu hacker çeteleri, dünya çapında birçok büyük kuruluşu hedef alacak kadar da ileri gidebiliyorlar.
Bu makalede, dünyanın en tehlikeli 5 hacker çetesi hakkında bilgi vereceğiz.


1. Anonymous
Anonymous, en ünlü hacker gruplarından biridir. Bu grup, dünya çapındaki çeşitli hükümetlerin ve kuruluşların web sitelerine saldırarak protesto hareketine öncülük etti. Bu hareket, çoğunlukla, siyasi bir içeriğe sahip olup, dünya genelindeki toplumsal hareketlerde büyük bir güç kazanmıştır.

2. LulzSec
LulzSec, 2011 yılında kurulan ve 50 gün boyunca siber saldırılarını sürdüren bir hacker çetesi. Bu grup, dünya çapındaki birçok finans kuruluşu, oyun şirketi ve hükümet web sitelerini hedef almış ve büyük bir zarara neden olmuştur.


3. Syrian Electronic Army
Suriye Elektronik Ordusu, Esad hükümetinin destekçileri olarak bilinen bir grup tarafından kuruldu. Bu çete, ana hedefi siyasi içerikli olan, uluslararası haber kuruluşlarının web sitelerini hedef aldı.

4. RedHack
RedHack, Türkiye merkezli bir hacker grubudur. Bu çete, Türkiye devletinin yanı sıra NATO, ABD Dışişleri Bakanlığı ve Türkiye Ulusal İstihbarat Örgütü'nün web sitelerine saldırmıştır. Bu çete, aynı zamanda, siyasi içerikli birçok harekete destek vermektedir.

5.APT1,
Çin siber casusluk grubudur. Bu çete, birçok uluslararası kuruluşu hedef alarak, ticari sırları elde etmek için faaliyet göstermektedir. APT1, büyük ölçüde Çin hükümeti tarafından finanse edilmektedir ve uluslararası hedeflerine karşı oldukça başarılı olmuştur.

Sonuç olarak, dünyanın en tehlikeli 5 hacker çetesi hakkında bu makalede bilgi vermeye çalıştık. Bu çeteler, dünya çapında ciddi zararlara neden olmuş ve hukuki yaptırımlardan kaçmayı başarmışlardır. Bu nedenle, herkes, kişisel ve kurumsal bilgi güvenliği konusunda dikkatli olmalıdır.

Post a Comment

Daha yeni Daha eski