HUAWEİ MATE 60 PRO (HUAWEİ BİLDİĞİNİZ GİBİ)


HUAWEİ MATE 60 PRO (HUAWEİ BİLDİĞİNİZ GİBİ)

Akıllı telefon piyasasına her gün farklı özelliklere sahip yeni cihazların çıktığını görüyoruz tabiki Huawei de bu kervanın başındaki markalardan birisi kendisine uygulanan ambargolara inat dimdik duruşunu sürdüren Huawei bu sefer de yeni özellikleri, farklı tasarımı ile Mate 60 Pro modeli karşımıza çıkıyor, özelliklerine bakacak olursak;
Huawei Mate 60 Pro, Huawei'nin en yeni amiral gemisi akıllı telefonu ve HarmonyOS 4.0 işletim sistemi ile çalışıyor. Bu telefon, üçlü delikli ekran tasarımı, uydu arama özelliği ve değişken diyaframlı ana kamerası ile dikkat çekiyor. Bu incelemede, Huawei Mate 60 Pro'nun teknik özelliklerini ve performansını değerlendireceğiz.


Huawei Mate 60 Pro'nun ekranı, 6.82 inç boyutunda ve 1212 x 2616 piksel çözünürlüğünde bir OLED panele sahip bu cihazda, 120Hz ekran yenileme hızı ve 1.07 milyar renk desteği bulunuyor.
Ekranın sol üst köşesinde, selfie kamerası ve TOF 3D sensörü için üç adet delik bulunuyor.
Ekranın koruması olarak Huawei Kunlun Glass 2 kullanıyor.


Huawei Mate 60 Pro'nun yonga seti, Kirin 9000S'dir. Bu yonga seti, 5 nm üretim sürecine sahip bir sekiz çekirdekli işlemcidir. İşlemcinin dört adet Cortex-A720 çekirdeği (2.62 GHz), dört adet Cortex-A510 çekirdeği (1.53 GHz) ve Maleoon 910 GPU'su bulunuyor.  Telefonun RAM kapasitesi 12 GB, depolama kapasitesi ise 256 GB, 512 GB veya 1 TB seçenekleriyle geliyor.


Huawei Mate 60 Pro'nun arka kamerası, üçlü bir kuruluma sahip.
Ana kamera, f/1.4-f/4.0 arasında değişebilen bir diyaframa sahip olan 50 MP çözünürlüğündedir.
 Bu kamera, PDAF, lazer AF ve OIS özelliklerine sahiptir.
Telefoto kamera ise, f/3.5 diyafram açıklığına ve 3.5x optik zooma sahip olan 48 MP çözünürlüğündedir. Bu kamera aynı zamanda telemakro modu sunuyor.
Ultra geniş açılı kamera ise, f/2.2 diyafram açıklığına ve PDAF özelliğine sahip olan 12 MP çözünürlüğündedir.
Huawei Mate 60 Pro'nun ön kamerası ise, f/2.4 diyafram açıklığına sahip olan 13 MP çözünürlüğündedir.Bu kamera, ultra geniş açılı bir lense sahiptir. Ayrıca TOF 3D sensörü de ön kamerada da bulunuyor. Bu sensör, yüz tanıma ve derinlik algılama gibi işlevler için kullanıyor.


Huawei Mate 60 Pro'nun bataryası, 5000 mAh kapasitesinde olmakla birlikte kablolu ve kablosuz olarakta hızlı şarj edilebiliyor. Kablolu şarj için 88W, kablosuz şarj için ise 50W güç desteği bulunuyor.
ayrıca bu cihazda IPX8 suya dayanıklılık ve IP6X toza dayanıklılık sertifikası bulunmaktadır.


Huawei Mate 60 Pro'nun en ilginç özelliklerinden biri de uydu arama yapabilmesidir. Bu özellik sayesinde telefon, normal GSM ağlarının olmadığı yerlerde bile iletişim kurabilir. 
Ancak bu özellik şimdilik sadece Çin Telekom operatöründe çalışmaktadır.

Huawei Mate 60 Pro telefonunun Google Mobil Servisleri'ne sahip olmadığını ve 5G bağlantısını desteklemediğini de unutmamak gerekiyor, ancak kendine ait (Huaweı AppGallery) mağazasında farklı uygulamalar indirebilirsiniz.

Post a Comment

Daha yeni Daha eski