BİLGİSAYAR İÇİN EN İYİ 5 REKLAM ENGELLEYİCİ EKLENTİSİ

BİLGİSAYAR İÇİN EN İYİ 5 REKLAM ENGELLEYİCİ EKLENTİSİ

BİLGİSAYAR İÇİN EN İYİ 5 REKLAM ENGELLEYİCİ EKLENTİSİ

Bilgisayarlarda internet tarayıcısında gezinirken, çevrimiçi sinir bozucu reklamların karşımıza çıkması oldukça rahatsız edici, bu sebeple bu reklamlardan kurtulmak için  reklam engelleyici eklentileri oldukça önemlidir.
Bu makalede, bilgisayardaki en iyi 5 reklam engelleyici eklentisini keşfedeceğiz.


1. AdBlock Plus: AdBlock Plus, yaygın olarak kullanılan ve etkili bir reklam engelleyici eklentidir. Bu eklenti, kullanıcılara özelleştirilebilir filtre seçenekleri sunar, böylece istedikleri reklam türlerini engelleyebilirler. AdBlock Plus, pop-up reklamları, banner reklamları ve hatta video reklamlarını bile filtreleyebilir. Ayrıca, çevrimiçi mahremiyetinizi korumaya yardımcı olan bir izleme koruması da sunar.


2. uBlock Origin: Reklamları engelleme konusunda etkili bir reklam engelleyici eklentidir. Bu eklenti, web sayfalarının hızını artırır ve gereksiz veri kullanımını azaltır. uBlock Origin, reklam engelleme filtrelerini kullanarak, kötü niyetli yazılımlara maruz kalmadan çevrimiçi deneyimi iyileştirir. Ayrıca, kullanıcıların kendi filtrelerini oluşturma imkanı sağlar.



3. Ghostery: Reklamları engelleme yeteneklerinin yanı sıra, çevrimiçi izleme ve Web sayfası analitiği araçlarına karşı bir koruma sağlar. Bu eklenti, izleme piksellerini, sosyal medya düğmelerini ve çevrimiçi izleme araçlarını engelleyerek, çevrimiçi gizliliği artırır. Ghostery ayrıca kullanıcılara, Web sayfasında hangi şirketlerin izlendiğini ve verilerin nasıl kullanıldığını da gösterir.



4. Privacy Badger: Elektronik reklamcılığı engelleyen ve izleme araçlarını tespit etmek için öğrenen bir reklam engelleyici eklentidir. Bu eklenti, kullanıcıların çevrimiçi etkinliklerini korumak için gerçek zamanlı olarak çalışır ve izin verilen reklamları sayfada görüntülerken, izinsiz izleme araçlarını otomatik olarak engeller. Bu sayede kullanıcılar, reklamların hala görünmesine, ancak izleme araçlarının engellenmesine izin vererek, gizliliklerini koruyabilirler.


5. Disconnect: Bilgisayardaki reklam engelleyici eklentileri arasında öne çıkan bir başka seçenektir. Bu eklenti, izleme şirketlerinin veri toplamasını ve izlenmenizi engellerken web sayfalarının hızını artırır. Disconnect ayrıca, güvenlik açıklarını kapatma, reklamları engelleme ve çevrimiçi izleme araçlarının tespiti konusunda da etkilidir.

Bu makalede, bilgisayarlarda kullanılan en iyi 5 reklam engelleyici eklentiden bahsettik. Bu ve bunun gibi reklam engelleyici eklentilerini Google Web Mağazası'ndan tarayıcınıza ekleyip rahat bir şekilde internette gezinebilirsiz.

Post a Comment

Daha yeni Daha eski